Dodaci koji od Moto Z prave čudo od telefona

0
11

Dodaci koji od Moto Z prave čudo od telefona |

Motorola je uz modele iz serije Z predstavila i dodatke koji omogućavaju da telefon koristite za mnogo više od poziva i surfovanja po netu. Mi smo ih isprobali, i evo utisaka.

Foto: RAS Srbija

Moto Z je Motorolin premijum telefon koji sada rade pod okriljem Lenova. Ima ekran od 5,5 inča sa rezolucijom od 1440×2560 piksela. Radi na Android 6.0.1. platformi uz internu memoriju od 32, odnosno 64 GB uz 4 GB RAM-a. Opremljen je sasvim solidnom glavnom kamerom koja uz 13 megapiksela ima f/1.8 laserksi autofokus, a selfi kamera ima 5 MP.

Foto: RAS Srbija

Zanimljivo je da se poleđina telefona skida, a glavni razlog za to su moto mods, odnosno dodaci koji se postavljaju na telefon. Zamena klasične poleđine telefona i nekog od četiri dodatka je vrlo laka, dovoljan je jedan potez, a dodatke drži jak magnet. Čim ih postavite, oni se automatski uključuju, ne morate da pokrećete neku aplikaciju.

Dodatak Hasselblad true zoom dodaje telefonu 10x optički zum Foto: RAS Srbija Dodatak Hasselblad true zoom dodaje telefonu 10x optički zum

Prvi od dodataka je power pack, svojevrsna eksterna baterija koja daje dodatna 22 sata korišćenja. Drugi je nešto interesantniji i pretvara telefon u pravi fotoaparat koji pravi dobre fotografije sa veće udaljenosti.

Foto: RAS Srbija

Naime, u saradnji sa Haselbladom true zoom dodatkom dobija se s 10x optičkim zumom. Odlično radi, lak je za korišćenje i pravi vrlo jasne i precizne slike.

Pročitajte još

Dobar utisak ostavio je i JBL soundboost dodatak koji ima dva ugrađena zvučnika od po 3W koji su sasvim dobro ozvučenje ako ste napolju, na plaži ili želite jači zvuk u stanu. Baterija je tokom našeg testa trajala više od osam sati.

Moto Z sa dodatnim zvučnicima Foto: RAS Srbija Moto Z sa dodatnim zvučnicima

Poslednji dodatak transformiše telefon u projektor. Ima vrlo korisnu primenu. Preko njega možete da održite prezentaciju, gledate filmove, video-sadržaj, fotografije, sve to na bilo kojoj površini koja se preko projektora pretvara u ekran veličine do 70 inča.

Projektor Foto: RAS Srbija Projektor

Bez dodatnog punjenja možete ga koristiti oko sat i po. Telefon je dostupan i preko Telenora.

POSTAVI ODGOVOR