Koncert zagrebačkog benda ŽEN u Elektropioniru

0
10

Koncert zagrebačkog benda ŽEN u Elektropioniru

Zagrebački sastav Žen nastupiće u Beogradu u klubu Elektropionir u petak 15. jula od 21 čas, dok će im di-džej podrška biti Zvonimir Koprivica.

Foto: Promo Žen

Četvoročlani audio-vizuelni sastav Žen osnovan je krajem 2009. u Zagrebu, a čine ga Eva Badanjak (gitara, vokali, sintevi), Sara Ercegović (bubnjevi, sintevi, vokali), Ivona Ivković (bas, sintevi, vokali) i Tanja Minarik (lajv vizualizacije).

Žen se poigrava rodnim stereotipima, preskače i spaja granice audio-vizuelne umetnosti, priziva putovanje obojeno dvoglasnim, a ponekad i troglasnim porukama utopljenim u progresivnu simbiozu gitare, basa, bubnjeva i sintisajzera.

Ako bismo pokušali žanrovski da odredimo šta to tačno Žen svira, najbliža definicija bi bila da sviraju kompleksni indi-rock sa mnogobrojnim stilskim i žanrovskim karakteristikama od post-roka, kraut-roka, post-punka, šugejza, mat-rocka sve do drim popa i eksperimentalne elektronike.

Devojke iz benda Žen su svirale u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BIH, Makedoniji, Austriji, Nemačkoj, Slovačkoj, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Italiji, Danskoj i Švedskoj.

Pretprodaja ulaznica je u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i Zaokretu (Cetinjska 15) po ceni od 400 dinara.

POSTAVI ODGOVOR