ROMANTIČNO MUZIČKO PUTOVANJE Ričard Klajderman ponovo svirao u Beogradu posle 27 godina

0
25

ROMANTIČNO MUZIČKO PUTOVANJE Ričard Klajderman ponovo svirao u Beogradu posle 27 godina

Ričard Klajderman nastupio je sinoć ponovo u Beogradu, nakon 27 godina, a publika je čuvenog pijanistu posle skoro dvosatnog koncerta pozdravila srdačnim aplauzom.

Foto: Promo / Promo Nakon koncerta obožavaocima je podelio notne zapise izvedenih dela: Ričard Klajderman u Sava centru

Koncert je otvorilo osmoro gudača iz Makedonije, a Klajderman je izašao na scenu praćen pompeznom najavom, glasom koji je na engleskom jeziku podsetio da pred publiku izlazi čovek koji već četiri decenije nastupa širom sveta, a planetu je proputovao 80 puta. Hitro i uigrano, Klajderman je seo za klavir i otpočeo muzičko putovanje koje obuhvata brojne žanrove, različite poznate teme aranžirane u prepoznatljivom novoromantičarskom duhu.

Već u prvom delu, Klajderman je publiku obradovao "Baladom za Adelin", kompozicijom koja je njemu promenila život 1977. godini i u velikoj meri obeležila naredne dve decenije na svetskoj muzičkoj sceni.

Posle prvog segmenta, romantični pijanista ustao je da pozdravi publiku. Rekao je da se raduje dolasku u Srbiju, kao i to da mu engleski jezik ide loše i da bi radije govorio na francuskom.

Usledio je segment "Moje rane godine", koji su pratile fotografije pijaniste iz mladosti, ujedno podsećanje na godine kada je gradio karijeru. Zatim je odsvirao i medli "Sedamdesete", a onda i izbor različitih hitova filmske muzike.

POSTAVI ODGOVOR