Stjepko Gut i Big Bend RTS 12. aprila u Domu omladine Beograda

0
5

Stjepko Gut i Big Bend RTS 12. aprila u Domu omladine Beograda

Big Bend RTS-a i proslavljeni solista na trubi, kompozitor i uneverzitetski profesor Stjepko Gut održaće koncert 12. aprila u Velikoj sali Doma omladine Beograda kao omaž Klark Teriju.

Foto: Vladislav Mitić / RAS Srbija Stjepko Gut

Klark Teri je legenda trube i džez muzike, pionir bi bapa, muzičar originalnog stila, koji je promovisao fliglhornu kao novi instrument u džez muzici, kompozitor i big bend lider.

Jedini je solista na trubi koji je svirao u orkestru Kaunt Bejzija i u orkestru Djuk Elingtona, dva najznačajnija big benda 20. veka.

Projektom "Tribute to Clark Terry" Stjepko Gut priča priču umetnika koji je imao čast i neophodan vanserijski kvalitet, da saradjuje i nastupa sa Klark Terijem.

Retki su muzičari koji mogu da se pohvale da su delili binu sa umetnicima koji su stvarali džez muziku, sa druge strane, retki su orkestri koji kvalitetno mogu da iznesu ovako zahtevane kompozicije i aranžmane.

Spoj Stjepka Guta i Big Benda RTS-a, garantuje, prema rečima predstavnika DOB-a, furioznu improvizaciju, originalnost interpretacije i potvrdu uspešne saradnje istaknutog umetnika i eminentnog ansambla, koja traje skoro 50 godina.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR