Uručene strukovne nagrade Martovskog festivala: Ivančiću priznanje za režiju

0
7

Uručene strukovne nagrade Martovskog festivala: Ivančiću priznanje za režiju

U okviru 64. Martovskog festivala – Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, u Velikoj sali Doma omladine Beograda sinoć su dodeljene strukovne nagrade autorima filmova koji se prikazuju u ovogodišnjem programu.

Foto: Stanislav Milojković/Martovski festival / Promo Boban Jevtić je uručio strukovne nagrade

Nagrade su dodeljene u sledećim kategorijama: najbolja režiju, najbolja kamera, najbolja montaža i najbolji dizajn zvuka/muzika, a novčani deo nagrade u svakoj kategoriji iznosi po 500 evra.

Nagradu za najbolju režiju osvojio je Stefan Ivančić za film "Kamen u ruci", nagradu za najbolju kameru osvojio je Zoran Čulić za film "Bon Voyage", nagradu za najbolju montažu osvojila je Jelena Maksimović za film "Dubina dva", a nagradu za najbolji dizajn zvuka i muziku osvojili su Aleksandar Protić i Nemanja Mosurović za film "Zid smrti i tako to".

Selektori svih kategorija, a to su dokumentarni film do i preko 50 minuta, kratki igrani film, animirani film, eksperimentalni film i video art, nominovali su filmove po kategorijama strukovnih nagrada, a na osnovu tih nominacija, žiri je doneo odluke.

Žiri je radio u sastavu Ivan Stefanović, reditelj, Miloš Spasojević, direktor fotografije i Aleksandra Milovanović, montažerka.

Strukovne nagrade dodelili su Boban Jevtić, umetnički direktor Martovskog festivala i Marko Popović, izvršni producent festivala i urednik filmskog programa Doma omladine Beograda.

Nakon dodele nagrada, premijerno pred domaćom publikom prikazan je novi film Rajka Grlića i Matjaža Ivanišina "Svaka dobra priča je ljubavna priča", a publiku je pre projekcije pozdravio reditelj Matjaž Ivanišin.

Ovogodišnji, 64. po redu, Martovski festival završava se večeras u Domu omladine Beograda, svečanom dodelom Gran Pri nagrada i projekcijom filma "Trst, Jugoslavija", uz prisustvo reditelja Alesia Bocera.

POSTAVI ODGOVOR