Vladimir Andrić dobio osmi „Zoranov brk“

0
36

Vladimir Andrić dobio osmi „Zoranov brk“

Vladimir Andrić dobitnig je osmog „brka“ na 24. „Danima Zorana Radmilovića“. On je sa ansamblom Kazalištas iz Virovitice i Gradskim kazalištem „Joza Ivakić“ iz Vinkovca za zaječarsku publiku izveo komad „Nećeš razbojniče“ u režiji Dražena Ferenčine.

Vladimir Andrić sa nagradom

– Nagrada me zatekla, nisam joj se nadao niti sam je očekivao. Nagradu doživaljavam kao zajedniču jer jedan bez drugoga ne postojimo. Ovo je pratnerska igra i bez njih ne bi bilo to što smo danas igrali. Publika je predivna – rekao je Vladimir Andrić.

Otkrio je i da je kao student gledao i napament znao predstave u kojima je Zoran Radmilović glumio.

Još kao studenti smo gledali i Ibija i Radovana i te predstave znamo napamet. On je mladim ljudima večna inspiracija. Dobiti Zoranov brk u tridesetoj godini…, ja sam stvarno presretan i hvala žiriju i publici i upravi pozorišta i festivala – kaže oduševljeno glumac iz Hrvatske.

Scena iz predstave "Nećeš razbojniče"

U predstavi pored dobitnika „brka“ igraju i Goran Koši i Mladen Kovačić, i njih trojica oživljavaju komplikovane odnose lažnog prijateljstva i istovremenog rivalstva, uz zaplet i intrige, koju nam daje pisac komada Zoltan Egereši.

Pozorište iz Virovitice se četvrtu godinu za redom predstavalja pozorišnoj publicci na “Danima Zorana Radmilovića”, a o kvalitetu predstava govori i činjenica da su prošle godine dobili nagradu za komad “Ćup” najbolju predstavu po izboru publike.

POSTAVI ODGOVOR