Seks poze koje će vam podići samopouzdanje

0
343

U zavisnosti od toga da li imate problem sa samopouzdanjem, osećate bol tokom odnosa ili želite da seks traje duže, trebalo bi da odaberete odgovarajuću pozu u seksu.

Neke žene su jednostavno stidljive i nemaju baš previše samopouzdanja tokom seksa. Da biste uživali u krevetu sa svojim partnerom, autor knjige „Vodič za seksualno zadovoljstvo žene“, Debi Hebernik savetuje da vi budete „gore“ tokom odnosa. „To psihički pomaže ženama jer osećaju kao da one kontrolišu situaciju“, objašnjava Hebernik.

Naravno, ni svi muškarci ne „pucaju“ od samopouzdanja u krevetu. Ukoliko se i vi suočavate sa ovim problemom, Hebernik savetuje da probate varijaciju takozvane misionarske poze. Dakle, u ovoj pozi muškarac je „odozgo“, a Hebernik preporučuje takođe i da partnerka podmetne jastuk ispod leđa. Neka istraživanja dokazala su da je ovo poza koja ženama gotovo garantuje orgazam, a samim tim će i partnerovo pouzdanje porasti.

Ukoliko partner ima problem sa preranom ejakulacijom, trebalo bi da zatraži pomoć stručnjaka, ali pre toga možete da probate pozu uz koju će vaš seksualni odnos trajati duže. Prema nekim istraživanjima, misionarska poza možda je ključ koji će pomoći da muškarac bude „izdržljiviji“ tokom seksa. „Poenta je u tome da partner bude u pozi koja mu omogućava da brzo ‘krene’ i ‘stane’, kada za to oseti potrebu. Hebernik takođe savetuje da probate i „foks“ pozu, koja je varijacija misionarske. U ovoj pozi bi trebalo da partnerka podigne noge na ramena svog muškarca. Stručnjaci objašnjavaju da je penetracija tada dublja, što partneru pomaže da ne doživi orgazam prebrzo.

Bol tokom seksualnog odnosa kod žena nije retkost. Kako biste uživali u ljubavnim igricama sa svojim partnerom, dr Hebernik savetuje da koristite lubrikante na bazi vode. Osim toga, važno je da, ukoliko oseća bol, žena „drži konce u svojim rukama“. Stručnjaci preporučuju da žene koje osećaju bol tokom seksa budu „gore“, kako bi mogle da kontrolišu dinamiku odnosa i spreče da partner započne „divlju igru“.

Stručnjaci naglašavaju da je veličina penisa od veoma malog značaja za zadovoljstvo tokom seksa. Ipak, u slučaju da partner ima malu „alatku“, preporučuju da žena bude „gore“ ili varijaciju misionarske poze, kada su partnerkine noge podignute na partnerova ramena.

Izvor:mondo.rs

POSTAVI ODGOVOR