U ČEMU JE PROBLEM? Nastup Bijonse sa dodele kantri nagrada obrisan, pa vraćen na internet

0
13

U ČEMU JE PROBLEM? Nastup Bijonse sa dodele kantri nagrada obrisan, pa vraćen na internet

Prestižna dodela nagrada za dostignuća u kantri muzici u Teksasu (CMA) prošla je u znaku mržnje i rasizma, prenosi "TMZ".

Foto: Profimedia Bijonse i "The Dixie Chicks" na dodeli kantri nagrada

Naime, problem se dogodio kada je tokom nastupa benda "The Dixie Chicks", na scenu kao specijalna gošća izašla Bijonse. Uprkos tome što su četri muzičke zvezde bez greške izvele numeru "Daddy's lessons" organizatori ceremonije odlučili su da obrišu ovaj nastup sa zvaničnih profila na društvenim mrežama. A razlog je više nego skandalozan.

Naime, kako piše "TMZ" organizatori dodele nagrada pokleknuli su pod pritiskom negativnih i rasističkih komentara jer je njihov sajt bio zatrpan komentarima da "crnoj ženi nije mesto na dodeli kantri nagrada".

Osim toga, i "The Dixie Chicks" su politički angažovan benda, koji javno podržava pokret "Black lives matter".

"Izgleda da ljudi iz organizacije CMA nagrada nemaju hrabrosti da podrže četiri snažne žene, od kojih je jedna afričkog porekla. Popustili su rasistima i mržnji, i trebalo bi da ih je sramota", stoji u tekstu koji je objavljen na sajtu "TMZ".

Međutim, ubrzo nakon što su korisnici društvenih mreža burno reagovali na brisanje snimka, na zvaničnoj Fejsbuk stranici ponovo se mogao videti sporni nastup.

Preuzeto sa: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR