Imali ste seks bez zaštite? Ovo morate da uradite!

0
60

Imali ste seks bez zaštite? Ovo morate da uradite!

Seks za jednu noć više nije tabu tema niti retkost. Šta treba da bude retkost? Nezaštićeni seks za jednu noć! Evo kojih četiri stvari morate obavezno da uradite nakon noći sa neproverenim partnerom.

silovanje silovana devojka seks krevet žena seksi
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Imali ste seks bez zaštite sa nekim koga i ne poznajete baš najbolje?

Povezane vesti

  Za početak razmislite o rečenici "jedan trenutak radosti, hiljadu dana žalosti", onda idite kod lekara, proverite se, pomolite se da je sve okej i potrudite se da vam se to više ne dogodi.

  Prvo što treba da uradite nakon nezaštićenog odnosa je da odete u toalet

  Ne možete mnogo toga da uradite po pitanju trudnoće i polnih bolesti, ali možete da sprečite infekciju ukoliko u pola sata nakon seksa piškite.

  Žene su sklonije infekcijama, pa se ovaj način smatra najefektinijim.

  U narednih 72 sata proverite da li ste možda ostali u drugom stanju

  Ukoliko ne koristite pilule za kontracepciju, uzmite pilulu za dan posle. "Što pre, to bolje", savetuju ginekolozi. Ova pilula, koja ne treba često da se konzumira, u prvih 24 sata je učinkovita 95 posto, dok u narednih 72 sata- 89 posto.

  Idite kod ginekologa

  Osetili se da vam se pojavio neobičan sekret. Drugačije je boje, mirisa… Još ako vas boli ili svrbi, vreme je da se ode kod lekara. Možda ste dobili gljivičnu infekciju ili vaginozu. Najbolje je da proverite.

  Poseta ginekologu ponovo nakon šest nedelja do pola godine

  Ginekolozi kažu da ponovo dođete na kontrolu kako bi se uradili nalazi na HIV i HPV. U periodu nakon šest nedelja preciznije se može reći da li ste se zarazili nekim od ovih virusa.

  Preuzeto sa: mondo.rs

  POSTAVI ODGOVOR