Ja sam idiot, sam sam kriv!

0
35

Ja sam idiot, sam sam kriv!

Oskarovac otkrio da je sam odgovaran za svoju bolest, jer nije vodio računa o sebi, svojoj ishrani i težini. Ovo su glumčevi saveti po pitanju bolesti od koje oboljeva svaki 11. čovek na svetu.

Tom Henks
Foto: James Higgins/Splash News

Tom Henks ja izjavio da je sam odgovoran za to što je postao dijabetičar.

Povezane vesti

  "Ispao sam totalni idiot! Pre tri godine dijagnostikovan mi je dijabetes 2 i to zbog velikih oscilacija u kilaži. Bolest je kulminirala kada sam radio na filmovima 'Izgnanik' i 'Filadelfija'", kaže glumac.

  On je objasnio da je deo američke generacije koja se samo zabavljala tokom mladosti i sada je "kose" razne boleštine.

  "Videli ste me u filmovima, na šta sam ličio. Pravi debeli idiot. Držao sam dijetu tako što sam bacao hleb iz svog čizburgera. Ali mora više od toga. Doktori kažu da više neću morati da primam insulin, ako nastavim da održavam željenu težinu i ako nastavim da se zdravo hranim".

  Postoje dva tipa dijabetesa. Od tipa 1 naglo se oboljeva i prepoznaje se po velikom gubitku težine. Dijabetes tipa 2 se događa kada telo ne proizvodi dovoljno insulina ili jednostavno ne reaguje dovoljno na insulin.

  Na šta treba da obratite pažnju:

  pojačana žeđ je jedan od simptoma dijabetesa tipa 2.

  malaksalost važan i nespecifičan simptom. Opšti osećaj umora "govori" da je nivo šećera nizak i da nema šta da hrani ćelije.

  loša ishrana dovodi do dijabetesa tipa 2. Unošenje mnogo kalorija i pušenje dovode do djabetesa.

  širok struk– kažu da ako ste već sa 21 godinom gojazni, velike su verovatnoće da imate dijabetes. Širok struk je jedan od indikatora.

  često mokrenje može biti i znak nekih infekcija, ali i simptom šećerne bolesti.

  stalno sedenje i neaktivnost ukazuju na to da treba da proverite šećer.

  kožne infekcije i rane koje sporo zarastaju pokazuju da se ćelije sporo bore protiv infekcija, što govori da je nivo glukoze visok

  loš i zamaglen vid ukazuje na to da možda imate dijabetes tipa 1 i tipa 2

  Obavezno treba da se testiraju oni kojima je neko bolovao od ove bolesti u porodici. Prema istraživanju, ljudi azijskog i karipskog porekla su četiri puta podložnijioboljevanju od dijabetesa u odnosu na ostale.

  Preuzeto sa: mondo.rs

  POSTAVI ODGOVOR